10 gode råd til tyveri- og indbrudssikring

Hver dag udsættes i gennemsnit 80 danske hjem for et indbrud. Mange af disse indbrud kunne ofte have været undgået med en bedre indbrudssikring af hjemmet.

Der er rigtig mange ting, man selv kan gøre for at få en god sikring mod indbrud. Også uden at det koster alverden. Læs med nedenfor, hvor Falck Alarm giver dig inspiration til en række enkle tiltag, du kan gøre både indendørs og udendørs, så hjemmet bliver mindre attraktivt for en indbrudstyv. Jo flere tiltag inden for tyverisikring du gør, jo større effekt har det samlet set over for indbrudstyven. Lad dig også inspirere af videoen, hvor en af Falck Alarms sikkerhedskonsulenter guider dig gennem nogle af de forskellige ting du kan gøre for at sikre hjemmet mod indbrud.

Indendørs indbrudssikring:

1. Mekanisk sikring af døre og vinduer

Første skridt mod et indbrudssikkert hjem er at aflåse forsvarligt med gode låse på både døre og vinduer. Jo bedre mekanisk sikring, jo mere besværligt og tidskrævende er det for tyven at bryde ind. Multipoint-låse og låsecylindre er altid at foretrække.

Husk også at sikre førstesalen godt. Der ses tit eksempler på indbrud, hvor tyven er kommet ind gennem et ulåst vindue på førstesal.

2. Simúler liv og aktivitet

Indbrudstyve foretrækker boliger, hvor der ikke er nogen hjemme, så forsøg at skabe liv og aktivitet, også når du ikke er der. Det kan du f.eks. gøre ved at lade radioen spille og indstille intelligent belysning, der tænder og slukker på forskellige tidspunkter. Kunstige stearinlys er også effektive til tyverisikring.

Sørg også for at lade det rode lidt både indenfor og udenfor. Legetøj på gulvet og brugt service på bordet signalerer, at der er gang i hjemmet.

3. Invitér ikke selv tyven indenfor

Indbrudstyve er lette at friste, så pas på, at du ikke selv sender en indirekte invitation ved f.eks. at annoncere din ferie på sociale medier. Så kan du have gjort nok så mange tiltag for at få hjemmet til at se beboet ud for at undgå indbrud, men han ved, at du bluffer.

Sikring mod indbrud består også af ikke at friste svage sjæle ved at lade værdigenstande som f.eks. kontanter, smykker og iPads ligge frit fremme i vindueskarme og på synlige borde/hylder.

4. Gør dine værdier uattraktive

På mange politistationer kan du låne udstyr til mærkning af dine værdigenstande: uv-pen med usynligt blæk, synlig markeringspen, gravørpen og klistermærker. Som et alternativ kan du også få DNA-mærkning. Mærkede genstande er sværere for tyven at afsætte igen og er derfor ikke så attraktive at få fat i. Med dette udstyr medfølger klistermærker, som du kan montere udendørs, så tyven kan se, at du bruger værdimærkning til sikring af hjemmet.

Til de mindre værdigenstande kan det desuden være en god idé at anskaffe en værdiboks. Den skal kunne boltes fast, så tyven ikke kan tage den med sig.

Hør en af Falck Alarms sikkerhedskonsulenter komme med flere gode råd til indbrudssikring og tyverisikring her i videoen:

Se de gode råd til udendørs tyverisikring nedenfor.

Lorem ipsum dolor sit amet

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium

Button caption

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik.

Udendørs indbrudssikring:

5. Hjælp hinanden i nabolaget

Det er enormt effektivt som sikring mod indbrud, når naboer står sammen i kampen mod tyvene. Igen handler indbrudssikringen om at få det til at se ud, som om der er nogen hjemme. Tøm hinandens postkasser, fyld skrald i hinandens skraldespande, klip naboens hæk, parkér bilen i en tom indkørsel, tør vasketøjet på naboens udendørs tørresnor osv. Alt sammen er små tegn på, at der er gang i hverdagslivet i hjemmet.

6. Skab et sikkert lokalområde

Et aktivt nabolag er også med til at forebygge indbrud. Gå ture, hils på andre - også fremmede, så man får et tydeligt indtryk af, at man lægger mærke til hinanden i området og hjælper hinanden med indbrudssikring.

Sørg også for at vedligeholde fællesarealerne. Vedligeholdte, rene og pæne fællesarealer sender et signal om, at de bliver brugt, og at det derfor er sværere for tyven at slippe ubemærket gennem området.

7. Gør det svært at bryde ind

I de fleste tilfælde medbringer tyven ikke selv redskaber til at bryde ind med, men låner i stedet det, der findes på stedet. Du kan derfor også sikre dig md indbrud ved altid at låse dit værktøj og redskaber godt inde.

Klip din hæk godt, og undgå for høje plankeværk, så indbrudstyven ikke kan arbejde i fred for naboers og forbipasserendes nysgerrige blikke. Til gengæld er det i forhold til indbrudssikringen en god idé at have store beplantninger under udsatte vinduer, så det er besværligt at komme ind og ud af vinduet.

8. Sæt tyven i spotlightet

Når man taler om indbrudssikring, er det en god idé at montere udendørs sensorer, der tænder lys på alle sider af huset, hvis de registrerer bevægelse. Indbrudstyve bryder sig nemlig ikke om, at der kommer opmærksomhed på deres arbejde, og at naboer vil kunne se dem luske rundt. Men sørg for, at montere sensorerne i minimum 3 meters højde, så tyven ikke bare kan kravle op og dreje dem væk fra hans arbejdsområde.

En hund kan også skabe meget opmærksomhed omkring indbrudstyve med deres høje gøen.

9. Fald ikke for indbrudstyvens tricks

Skal du være god til indbrudssikring, skal du altid holde øje og være opmærksom. Indbrudstyve kan godt finde på at teste dig for at undersøge, om der er nogen hjemme. Det kan f.eks. være ved at sætte mærker på din postkasse, stille din dørmåtte op ad døren, anbringe en tom ølflaske eller andet i indkørslen eller lave andre markeringer. Hvis ikke markeringen fjernes, er det et tegn til ham om, at der ikke er nogen hjemme for tiden.

Har du fastnettelefon, skal du også huske at viderestille den, når du ikke er hjemme, da nogle tyve godt kan finde på at ringe på forhånd for at tjekke, om der er fri bane.

10. Anskaf en tyverialarm

Tyverialarmer virker effektivt som indbrudssikring, og undersøgelser viser, at synlige alarmskilte i sig selv faktisk nedsætter risikoen for indbrud med 73 %.

Med en overvåget alarm er der altid nogen, der holder øje med hjemmet. Skulle en tyv forsøge at bryde ind, vil systemets vibrationsdetektorer registrere det, og aktivere alarmen, allerede inden tyven kommer indenfor. Vagtcentralen får dermed besked om indbrudsforsøget med det samme, tyven sætter kobenet i vinduet, og de sender en vagt og alarmerer politiet.

Skal dit hjem også indbrudssikres?

Indtast dine oplysninger nedenfor - så ringer vi og fortæller dig mere om vores alarm og giver dig gode råd til indbrudssikring. Det er helt gratis og uforpligtende og tager ikke mere end 5 minutter. Du kan også ringe til os 70 33 03 33.

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik.

Test her, hvilken alarm der vil sikre dig mod indbrud

Husk, at du får 4.800 kr. i fradrag!

Håndværkerfradraget kan også benyttes, når du får installeret en tyverialarm. Faktisk får du fradrag for 4.800 kr., når du vælger et system fra Falck Alarm.

Indtast dit telefonnummer og se din anbefalede alarm på næste side

VIS MIG MIN ALARM

Hvorfor skal jeg indtaste mit telefonnummer?

Vi bruger dit telefonnummer til at gemme dine svar og dit testresultat i vores systemer. På den måde kan vi hurtigt finde dine oplysninger, så du slipper for at skulle svare på de samme spørgsmål igen, hvis du får brug for vores rådgivning på et senere tidspunkt.

Derudover ringer vi til dig for kort at drøfte sikkerheden i dit hjem og tilbyde dig et gratis og helt uforpligtende sikkerhedstjek. Hvis du ikke har lyst til at tale med os, siger du det naturligvis bare til os, og så vil vi ikke spilde mere af din tid. Alternativt kan du frabede dig opkaldet fra os på 70 33 03 33 eller salg@falckalarm.dk, allerede inden vi ringer.

Dine øvrige rettigheder fremgår af vores persondatapolitik.

JavaScript must be activated to view this page!

To startpage

2. Skal dit system udvides, eller ønsker du endnu et system?

Næste Tillbage
Vælg et svar

3. Hvilken boligtype søger du alarmsystem til?

Næste Tillbage
Vælg et svar

4. Holder dit sommerhus en indendørstempetatur på mindst 5 grader året rundt?

Næste Tillbage
Vælg et svar

5. Hvor stor er din bolig?

Næste Tillbage
Vælg et svar

6. Hvad skal alarmen beskytte dig mod?

Næste Tillbage
Vælg et svar

7. Har der været indbrud hos dig selv eller i nabolaget?

Næste Tillbage
Vælg et svar

8. Hvor mange timer om dagen står din bolig tom?

Næste Tillbage
Vælg et svar

9. Hvor mange døre og vinduer i din bolig vil en tyv kunne komme ind ad?

Næste Tillbage
Vælg et svar

10. Er din bolig sikret mod brand, når der ikke er nogen hjemme?

Næste Tillbage
Vælg et svar

11. Er der en særlig grund til, at du kigger efter alarm?

Næste Tillbage
Vælg et svar

1. Har du allerede en Falck-alarm?

Næste
Vælg et svar

Håndværkerfradraget kan også bruges på privatalarmer. Beregn din besparelse her!

×

Beregn, hvor meget du kan spare med håndværkerfradraget!

Du kan få fradrag for 4.800 kr., når du vælger et system fra Falck Alarm.

Prøv vores hurtige alarmtest og beregn din præcise besparelse.

x

Kontakt Falck Alarm

Falck Alarm by Verisure A/S
Hovedvejen 2
2600 Glostrup
CVR-nr.: 38049380
Salg: 70 33 03 33
Kundeservice: 70 33 11 11

Falck Alarm

Find Falck Alarm på Facebook

Falck Facebook